Cremalleres daurades

Recordes la nit que vas perdre l’abric negre? L’havíem estat admirant tot el vespre, apamant amb mans que encara no sabien esgarrapar cada centímetre d’aquella meravella de feltre fosc. Assegudes a les escales que donaven el carrer,  somniàvem amb la teva imatge decorada amb aquella peça que ens transportava directament a una aproximació del món dels adults que aleshores es vestia de maquillatge, olor de fum i gots de tub.

Quan la matinada va arribar, ens va descobrir amb la desaparició de la teva jaqueta, una pèrdua que vas maleir i plorar amb insistència sota la gelada robusta de la Baixa Segarra. Vam tornar a casa corrent per apartar l’efecte de l’hivern en els teus braços i, gairebé sense parar-hi compte vam veure què s’hi amagava també darrere de la promesa de futur que ens enlluernava, esforços que sovint duen a causes perdudes. La jaqueta no va aparèixer mai més.

Encara avui dia, quan el reflex d’algun aparador em retorna una peça d’abric semblant a la que va desaparèixer aquella nit d’hivern, em recordo d’aquelles dues nenes que corrien cap a casa pensant en excuses per justificar el succés. I sempre que veig a algú amb un espectacular jaqueta amb cremalleres daurades sento desitjos de preguntar-li d’on l’ha tret, on es pot trobar i si servirà per restituir la innocència.

Anuncis

4 pensaments sobre “Cremalleres daurades

      1. Ai, Ai. El que hauria pogut ser i no va ser. El que somiem que serà, un dia. Recordar per reviure. Esculpir els records fins a fer-los coincidir amb els somnis. No es pot recordar dues vegades.

      2. La nostàlgia, l’oxigen dels records. I, per sort, una sensació passatgera, que el dia a dia és (i ha de ser) molt més excitant que els records. Un petó, Jordi, per tu i per tota la família. Cervesa algun dia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s