Escena 1: Exàmen pràctic de conducció
Exterior/Dia

Et tremola el preu quan aixeques el pedal de l’embragatge, però no una mica, sinó unes sacsejades escandaloses que es noten quan el vehicle arrenca. Al damunt, estàs mal asseguda perquè la que ja ha passat pel suplici abans que tu tenia el respatller del seient massa aprop del volant i ara seus arremangada amb el nas enganxat al volant.

“Gire a la derecha”, et diuen. Tu, a poc a poc vas seguint totes les indicacions i el temps passa. Quan, de sobte, apareix un peató –una noia morena que porta una samarreta de color maduixa, la recordaràs sempre– i frenes, però és inútil. Ella es queda parada veient com tu passes, impotent. Et penses que et faràn parar, però no. La tortura segueix i tu n’ets el primer tesimoni impotent. Els nervis cedeixen i redueixes la concentració pensant que, almenys, la tortura s’ha acabat.

Però no. Estàs tan desesperançada que, cent metres més avall tornes a repetir el mateix error garrafal. Argh. Ha estat molt més dissimulat, perquè la segona noia (si, femella) encara no anava a travessar, però tenia la intenció clara de fer-ho. “Immovilice su vehículo”, han passat deu minuts i tens la certesa absoluta que no serà el primer cop que sents aquesta frase. Els dos –el profe i l’examinador professional– es queden dins del cotxe i no baixen. Xerren. Xerren massa.

Baixa el professor i us mira a les dues, perquè no estàs sola al purgatori. Li clava una bronca monumental a la companya i ja et veus remant a galeres fins que arribis al Cap de Creus. Quan ha acabat, es gira i et mira mentre afirma… «has suspendido, evidentemente, pero el examinador y yo hemos estado de acuerdo que tu examen ha sido muy bueno. Le ha sabido muy mal, pero no puede aprovarte con dos deficientes de peatones. No te preocupes, lo mejorremos y la próxima vez seguro que apruevas».

Ja ho sabies, no és cap novetat, però penses que deus ser la primera persona que suspèn amb una felicitació.

Paradoxa
Paradoxa

Final de l’escena

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s